Gogonele micinoase

Gogonele micinoase este o delicioasa reteta de muraturi.Pentru aceasta reteta de muraturi va trebuie gogonele sanatoase, nu foarte mari.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Gogonele micinoase

Ingrediente

  • gogonele
  • ardei iuti
  • sare
  • bastonase de telina
  • carcei de vita de vie
  • frunze de vita
  • morcovi
  • hrean proaspat
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • usturoi feliati
  • frunze de telina
  • Sirop:
  • 1 litru de apa
  • 1 litru de otet
  • 100 ml. ulei
  • 200g. zahar
  • 100g. miere
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se aleg gogonele sanatoase nu mai mari decat un ou, se curata de codite se spala si cu un cutitas se face pe fundul fiecarei gogonele o crestatura aparenta in forma de cruce. in aceasta crestatura se introduc varfuri selectate de ardei iuti, in asa fel incat sa ajunga pana in miezul gogonelei si sa nu se observe dinafara. Operatiunea cere rabdare, migala si atentie. Gogonelele astfel pregatite se tin 24 de ore intr-o solutie salina (80g. sare la un litru de apa).


A doua zi se limpezesc si se aseaza lejer in borcane intercalate cu bastonase de telina, carcei de vita de vie (dau o aroma excelenta) frunze de vita taiate fideluta, rondele de morcov si bucati de hrean proaspat. Se mai adauga boabe de piper si de mustar, catei de usturoi feliati si frunze de telina. Deasupra turnam o marinata clasica -1 litru de apa, 1 litru de otet, 100 ml. ulei, 200g. zahar, 100g. miere, piper boabe, dafin.

 


Se pastreaza in borcanele sigilate cu celofan la loc intunecos. Dupa 15 zile sunt bune de consum.
Se servesc la feluri principale cu carne.
Sursa acestei retete este blogul uicamihai.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia