Gogonele micinoase este o delicioasa reteta de muraturi.Pentru aceasta reteta de muraturi va trebuie gogonele sanatoase, nu foarte mari.
Se aleg gogonele sanatoase nu mai mari decat un ou, se curata de codite se spala si cu un cutitas se face pe fundul fiecarei gogonele o crestatura aparenta in forma de cruce. in aceasta crestatura se introduc varfuri selectate de ardei iuti, in asa fel incat sa ajunga pana in miezul gogonelei si sa nu se observe dinafara. Operatiunea cere rabdare, migala si atentie. Gogonelele astfel pregatite se tin 24 de ore intr-o solutie salina (80g. sare la un litru de apa).
A doua zi se limpezesc si se aseaza lejer in borcane intercalate cu bastonase de telina, carcei de vita de vie (dau o aroma excelenta) frunze de vita taiate fideluta, rondele de morcov si bucati de hrean proaspat. Se mai adauga boabe de piper si de mustar, catei de usturoi feliati si frunze de telina. Deasupra turnam o marinata clasica -1 litru de apa, 1 litru de otet, 100 ml. ulei, 200g. zahar, 100g. miere, piper boabe, dafin.
Se pastreaza in borcanele sigilate cu celofan la loc intunecos. Dupa 15 zile sunt bune de consum.
Se servesc la feluri principale cu carne.
Sursa acestei retete este blogul uicamihai.blogspot.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaFetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verdeReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii