Gogonele fara sare

Pentru ca avem probleme cu tensiunea, pentru ca medicul mi-a sps ca muraturile reprezinta cel mai mere pericol pentru persoanele cu astfel de probleme, dar mai ales pentru ca-mi plac foarte mult, am hotarat sa schimb reteta si sa nu mai pun sare. Sunt foarte bune, usor acidulate, nu se deosebesc cu nimic, doar ca nu au sare.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Gogonele fara sare

Ingrediente

  • 1 borcan sau bidon de 10 l
  • 4 kg gogonele usor coapte
  • 1 cub drojdie proaspata(50g)
  • 2 capatani de usturoi
  • 500 g morcov
  • 1 radacina mica cu frunze de telina
  • 5-6 buc radacina de hrean
  • bete de marar uscat
  • 1 sfecla rosie mica
  • 5 l de apa

Mod de preparare

In primul rand se pune apa intr-o oala si se lasa la fiert, iar dupa ce a clocotit 2-3 min, se da deoparte sa se raceasca.

Se pune drojdia intr-un tifon curat, se leaga precum o bocceluta si se lasa deoparte. Muraturile spalate, legumele curatate, spalate si taiate, usturoiul curatat si taiat daca este mare, apoi se pun in borcan intercalat gogonele, legume, usturoi, marar si frunze de telina; la mijlocul borcanului se pune saculetul cu drojdie, apoi se continua cu restul,deasupra fiind mararul si telina.

Se toarna apa rece peste muraturi, se acopera borcanul cu capac si se lasa in bucatarie la loc caldut si in fiecare zi se vantura cu un furtun mic sau cum stie fiecare.

  Prin vanturare drojdia se dizolva si-si face treaba in continuare; daca timp de o saptamana nu a reusit sa se dizolve, se procedeaza in continuare mai multe zile. Se depoziteaza apoi in camara si se consuma la nevoie. Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia