Castraveti murati in vin

Castraveti murati in vin este o reteta inedita de muraturi. Pentru a face aceasta reteta de castraveti murati va trebuie 100 ml vin alb.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in vin

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 l aveti nevoie de:
  • 100 ml vin alb
  • 2
  • 5 kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • o lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)

Mod de preparare

Castraveti murati in vin este o reteta inedita de muraturi.

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei. NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata. A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.
Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.


Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas. Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul, lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.


Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer. Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca. Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna. Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.
Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.


Castravetii murati in vin sunt minunati iarna, alaturi de o friptura.
Un set de vase de la Kitchen Shop mi-ar fi de folos la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce