Castraveţi bulgăreşti reţetă Castravetii murati in otet pentru iarna sunt absolut deliciosi! Crocanti, aromati, castravetii murati sunt rontaiala perfecta langa o friptura dar si potriviti pe platoul cu aperitive.
Apa este cea care se pune la otetul de 9 grade pentru a-l transforma in otet de 3 grade. Deci:
1l otet de 9 grade +2l. apa =3 l . otet de 3 grade.
Toate ingredientele se fierb in clocote cateva minute si apoi se toarna cu un polonic cu grija in borcan peste castraveti sau gogosari. Borcanul este bine sa fie pus intr-o cratitza larga de metal, sau sa fie pus pe lama unui cutzit lat.
===Pentru castravetzi este recomandabil sa stea cateva ceasuri in apa, apoi stersi bine si taiata partea de la coditza. Eu pun printre ei si catzei de usturoi taiatzi in lungime. Vor sta mai bine.
==Gogosarii se spala, se sterg cu o carpa curata. Daca se pun intregi se-ntzeapa fiecare in 2-3 locuri cu un ac gros, pentru a patrunde otzetul in interior.
Borcanele se acopera definitiv a doua zi, dupa ce se controleaza nivelul otzetului. Daca mai trebuie se mai adauga pentru ca legumele sa fie bine acoperite cu otzet. Apoi se leaga cu celofan sau se pone capac cu filet.
Eu fac de ani de zile astfel si muraturile tin si 2 ani.
Reteta de castraveti murati in otet pentru iarna a fost propusa de Higeia pe forum culinar.
Serviti castravetii murati in otet pentru iarna oricand va e pofta :).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii