Castraveţi bulgăreşti reţetă

Castraveţi bulgăreşti reţetă Castravetii murati in otet pentru iarna sunt absolut deliciosi! Crocanti, aromati, castravetii murati sunt rontaiala perfecta langa o friptura dar si potriviti pe platoul cu aperitive.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Castraveţi bulgăreşti reţetă

Ingrediente

  • Castraveţi bulgăreşti reţetă
  • --1 litru de otet de 3 grade (care se obtzine din cel de 9 grade adaugand inca de 2 ori cantitatea respectiva de apa)
  • --40 gr sare(2 linguri pline) neiodata
  • --20 gr zahar
  • --- piper
  • foi de dafin
  • ienibahar.

Mod de preparare

 

Apa este cea care se pune la otetul de 9 grade pentru a-l transforma in otet de 3 grade. Deci:
1l otet de 9 grade +2l. apa =3 l . otet de 3 grade.

Toate ingredientele se fierb in clocote cateva minute si apoi se toarna cu un polonic cu grija in borcan peste castraveti sau gogosari. Borcanul este bine sa fie pus intr-o cratitza larga de metal, sau sa fie pus pe lama unui cutzit lat.


===Pentru castravetzi este recomandabil sa stea cateva ceasuri in apa, apoi stersi bine si taiata partea de la coditza. Eu pun printre ei si catzei de usturoi taiatzi in lungime. Vor sta mai bine.

==Gogosarii se spala, se sterg cu o carpa curata. Daca se pun intregi se-ntzeapa fiecare in 2-3 locuri cu un ac gros, pentru a patrunde otzetul in interior.
Borcanele se acopera definitiv a doua zi, dupa ce se controleaza nivelul otzetului. Daca mai trebuie se mai adauga pentru ca legumele sa fie bine acoperite cu otzet. Apoi se leaga cu celofan sau se pone capac cu filet.

Eu fac de ani de zile astfel si muraturile tin si 2 ani.

Reteta de castraveti murati in otet pentru iarna a fost propusa de Higeia pe forum culinar.


Serviti castravetii murati in otet pentru iarna oricand va e pofta :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce