Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borca
Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borcanului se pun frunze de telina, usturoi curatat si piper boabe. La mijlocul borcanului se pun doua crengute de visin spalate bine, care dau un gust bun castravetilor si constituie si un conservant natural. Se pun pe marginea vasului rondele de morcov si catei de usturoi, dupa care se acopera castravetii cu saramura fierbinte, turnata cu un polonic. Cand saramura a acoperit legumele, se adauga boabe de piper si foi de dafin si se acopera borcanul cu o farfurie. Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajuta la raspandirea caldurii in mod uniform pe toata suprafata borcanului. Se leaga borcanul a doua zi, cu celofan pus in doua, numai dupa ce s-a pus peste castraveti o greutate, care sa-i tina acoperiti cu lichid.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ciuperci
Zacusca cu fasole
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii