O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că nu ezitaţi s-o aveţi în cămară pe raftul cu muraturi. Cum anul acesta deja este gata de mancat, eu am mancat in doua zile un borcan de 800 ml.
Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata. Dupa ce le-am taiat, au cântarit cam 4,2 kg. Probabil voi mai face o portie, mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.
Toate ingredientele se taie felii subtiri. Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimţi pentru a obtine fâşii. Hreanul îl taiem betisoare.
Se pun la fiert doua cani de apa (400 ml) , tot cu aceeasi cana am masurat otetul (tot 400 ml), o cana de zahar, 6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi, boabe de piper si foi de dafin. Cantitatile sunt pentru aproximativ 4,2 kg de legume cât am avut eu. Daca faceti mai mult sau mai puţin, mariti sau micsorati proportional cantitatile. Dupa gust se mai poate adauga sare, otet sau zahar.
Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca. Când este rece, se pune peste legume si din când în când se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le îmbibe pe toate. Se lasa câteva ore sau peste noapte (mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu, le lasati în pace).
Când s-au înmuiat suficient si au mai lasat lichid, se „storc” bine si se asaza în borcane, le apasam sa nu ramâna prea mult aer. Punem si betisoarele de hrean. Apoi punem lichidul peste ele, închidem borcanele cu capacul si le punem frumusel în camara, cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.
Sa aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii
Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 am incercat si eu salata asta, dar am adaugat si un ingredient special, frunze de laur
https://www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu
Ardelean Mirela • 06 Octombrie 2022, 16:40 www.daibau.ro/articol/307/de_ce_laurul_englezesc_este_o_alegere_excelenta_pentru_un_gard_viu