Rosii cu usturoi

1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs. 2. Se curata usturoiul. 3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii cherry (pot fi si alt soi dar sa fie cat mai mici)
  • 2 capatani de usturoi
  • 5-6 frunze de dafin
  • 5-6 frunze de vita de vie
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • frunze de visin
  • sare grunjoasa
  • 100 ml otet la 1 l saramura
  • 2 linguri piper boabe

Mod de preparare

1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs.

2. Se curata usturoiul.

3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru.

4. Se aseaza in borcane mai intai un strat de frunze de vita de vie.

5. Se pune apoi cateva boabe de piper si seminte de mustar.

6. Se aranjeaza rosiile si printre ele se pun catei de usturoi, frunze de visin si frunze de dafin.

7. Deasupra se pune piper si mustar si se acopera cu un strat de frunze de vita de vie.

8. Se toarna saramura fierbinte peste ingrediente.

9. Se leaga borcanele sau se inchid cu capace ermetice si se pun la racoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu ton si ciuperci
1
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
2
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
3
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
4
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
5
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce