Muratura cu ardei semi-iuti, conopida si gogonele

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Muratura cu ardei semi-iuti, conopida si gogonele

Ingrediente

  • *1 kg ardei semi-iuti din aceia mici si rotunzi
  • dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida
  • *1 conopida de aprox.1 kg
  • *10 gogonele
  • *boabe de mustar
  • *câteva betisoare de hrean
  • *1-2 morcovi
  • *o crenguta de cimbru uscat
  • *o crenguta de marar uscat
  • *boabe de piper
  • *câteva foi de dafin
  • Pentru zeama:
  • *1.700 l apa
  • *400 ml otet
  • * 3 linguri sare pentru muraturi
  • * 200 g zahar
  • Mai avem nevoie de borcane cu capac
  • Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri

Mod de preparare

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.

Am scos cotorul ardeilor, cu grija sa nu se rupa.

Conopida am desfacut-o în buchete mici pe care sa le pot pune în ardei.

Am umplut ardeii cu conopida.

Morcovii i-am curatat si i-am taiat rondele.

Gogonelele le-am taiat în sferturi.

Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele,alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.

La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.

Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.

Inainte de a face acest lucru, am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.

Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.

Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

In functie de cantitatea de ingrediente folosita, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.

Poftă bună !!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME
Bucataras.RO

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Nu-i așa complicat precum pare ;)emoticon wink Sigur va fi vedeta printre aperitivele voastre! emoticon...

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide