Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.
Am scos cotorul ardeilor, cu grija sa nu se rupa.
Conopida am desfacut-o în buchete mici pe care sa le pot pune în ardei.
Am umplut ardeii cu conopida.
Morcovii i-am curatat si i-am taiat rondele.
Gogonelele le-am taiat în sferturi.
Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele,alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.
La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.
Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.
Inainte de a face acest lucru, am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.
Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.
Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.
In functie de cantitatea de ingrediente folosita, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.
Poftă bună !!!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaNu-i așa complicat precum pare ;)emoticon wink Sigur va fi vedeta printre aperitivele voastre! emoticon...
CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME
Comentarii