Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.
Pentru vinetele cu gogosari, se aleg vinetele frumoase, se spala si se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se sareaza si se lasa sa stea timp de o ora, apoi se storc si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Gogosarii se coc si se curata de piele si seminte, iar ceapa se taie solzisori. Se aseaza apoi in borcane de 1 litru straturi alternative de vinete, gogosari si ceapa, pana cand se umplu borcanele pe trei sferturi.
Se pune la fiert otet diluat cu apa, la o parte de otet de 9 grade se pun doua parti de apa si sare - o lingurita la 1 l de lichid. Dupa ce se raceste, se toarna peste vinete in borcane de doua degete mai jos decat gura, se leaga cu celofan dublu si se fierb la Bain – Marie timp de 35 de minute din momentul primului clocot.
Se serveste compozitia aranjata pe platou la mijloc, cu gogosari de jur imprejur si pe margine petale din ceapa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii