O delicioasa garnitura din fructele toamnei, preparata pentru fripturi delicioase!
Prune marinate cu usturoiAceasta reteta o am de la mama si ne place asa mult, incant nu exista toamna in care sa nu prepar cateva borcanele.
Gogosari in otetO reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.
Castraveţi bulgăreşti reţetă (fara conservanti)O reteta rapida ,fara conservanti si fara fierbere.
Gogosari in otetO reteta de salata pentru iarna foarte delicioasa pe care o poti manca goala.
Salata asortata de legume pentru iarnaPentru cei carora le place iute.
Ardei iuti ciresica in otetEste extrem de gustoasa, recomand sa o incercati!
Sfecla rosie la otetAcestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otetO reteta care merita incercata! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Ciuperci marinateO reteta de toamna preparata de batranii lipoveni din zona Dobrogei! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Obletel marinatImi place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la salata de boeuf sau ca salata la o mancare...
Castraveţi bulgăreşti reţetăEu una recunosc ca prima data cand am auzit de nuci verzi murate, m-am uitat cam ciudat si m-am gandit "Oare ce-o mai fi si...
Nuci verzi murateChimichurri e un sos de care pot sa zic ca m-am indragostit. E asa de aromat si colorat ca pur si simplu il ador.
ChimichurriArdeii iuti cu boabe de mustar in otet sunt o garnitura excelenta iarna pentru ciorbele acrite cu bors si nu numai.
Ardei iuti cu boabe de mustar in otetArdeii bulgaresti la conserva sunt excelenti alaturi de o ciorba de burta sau de potroace, mai ales in sezonul rece.
Ardei bulgaresti conservaSalata de cruditati pentru iarna este o garnitura ce poate fi consumata in sezonul rece, alaturi de fripturi.
Salata de cruditati pentru iarnaDovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.
Dovlecei conservati pentru salataArdeii iuti, murati si copti sunt conserve delicioase si foarte utile in timpul iernii. Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia...
Ardei iuti, murati si coptiVinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.
Vinete cu gogosariGogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Pentru aceasta reteta de...
Gogosari umpluti cu struguri in otetVinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...
Vinete cu usturoiGarnitura din zarzavat se poate pregati pentru fripturi si tocane. Ingredientele necesare sunt: otet, zahar, miere, ardei.
Garnitura din zarzavatPentru reteta de gogosarii umpluti cu hribi, mai ai nevoie de otet, apa, zahar, ulei, foi de dafin si condimente.
Gogosari umpluti cu hribiArdeii iuti oltenesti in otet sunt perfecti pentru iarna. Merg de minune langa ciorbe si ne incalzesc sufletul :).
Ardei iuti oltenestiSe pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaIntr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...
Marinata de heringiSe cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinateCuratati ciupercile, spalati-le si puneti-le la fiert pentru 20 de minute in apa cu ceva sare, apoi scurgeti-le de apa....
Ciuperci marinate cu ardei grasSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otetSe spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...
Castraveciori in otetSe spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...
Ardei capia in otetSe spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si...
Gogosari in otetSe fierbe apa care s-a amestecat cu otetul, se trage vasul de pe foc si se toarna lichidul, dupa ce s-a racorit putin, peste...
Varza rosie tocataCiupercile se curata, se spala bine si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert se clatesc si se scurg bine de apa. Morcovii...
Salata de ghebe de toamnaSe curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se...
Peste marinatArdeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu mare grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa. Se...
Ardei iuti copti muratiSe aleg fire de usturoi mai vanjoase si se introduc in borcane (preferabil de 800g), un fir cu capatana in sus iar altul cu...
Usturoi verde in otetSe pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos...
Gogosari cu miere si otetSe curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se...
Usturoi conservat cu ulei de masline aromatSe aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...
Rosii conservate la borcanSe spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si otetul....
Gogosari feliati in otetHreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare....
Hrean in otetGogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de...
Salata asortataSe aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...
Ciuperci marinateGogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe...
Gogosari cu mustarSe aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul...
Gogosari in otetSe pun rosiile la fiert (dupa ce au fost decojite si taiate bucati) pina dispare spuma, se dauga ardeiul taiat, se lasa sa...
A la grec pentru ciorbe si tocaniteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce