Zacusca de vinete este un mod minunat de a te bucura de gustul lor si iarna. Zacusca este delicioasa si nu e deloc greu de preparat.
Am copt vinetele si ardeii in cuptor in tava, le-am curatat, le-am lasat sa se scurga apoi le-am tocat marunt. Rosiile batut cu blenderul. Am fiert morcovii, apoi i-am tocat marunt. Ceapa am tocat-o marut si am calit-o in ulei. Dupa ce am calit ceapa, am pus rosiile, am lasat putin sa fiarba apoi am adaugat morcovii, ardeii si vinetele tocate. Am condimentat cu sare dupa gust si am adaugat cateva boabe de piper. Eu am lasat-o sa se fiarba pana a scazut destul de mult, mai mult de un sfert si s-a ridicat uleiul deasupra.
Dupa ce am oprit focul am pus zacusca in borcane si le-am bagat la foc mic la cuptor pentru 30 minute. Am stins focul si le-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi.
Zacusca de vinete este delicioasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii