Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie…

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
ridicata
Vegeta de casa

Ingrediente

  • 8 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 4 radacini de pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).

Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:

Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.

Verificati-le des si amestecati in ele.

Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.

Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.

Daca aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.

Daca vi se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!

Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.

Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce