Tomatele galbene in suc de rosii se pastreaza excelent pentru iarna si pot fi folosite la diverse preparate.
Prepararea sucului de rosii:
Se aleg rosiile bine coapte, fara pete sau mucegai, indepartand daca este cazul partea atacata. Li se indeparteaza coditele, se spala bine in mai multe ape, dupa care se rup in patru si se pun intr-un vas la foc potrivit. Cand incep sa clocoteasca, se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand rosiile sunt fierte foarte bine. Se da deoparte vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se trec apoi rosiile prin sita cu ajutorul unei linguri de lemn, frecand bine pana cand nu mai raman pielite. Sucul obtinut se sareaza dupa gust cu o lingurita de sare la un litru de suc. Eu am dat rosiile prin masina de tocat.
Mod de preparare:
Se aleg rosiile mici, rotunde, coapte tari si foarte proaspete. Se spala, se lasa sa se zvante pe o sita de strecuratoare si pentru a nu plezni in timpul sterilizarii se inteapa fiecare rosie de cateva ori cu o scobitoare. Se aranjeaza in borcane fara a le indesa, lasand borcanul gol pe o distanta de doua degete intre rosii si buza borcanului si se toarna deasupra sucului de rosii, care trebuie sa acopere rosiile cu un deget, in asa fel incat sa mai ramana o distanta libera pana la marginea borcanului. Se sterilizeaza in prima zi 20 minute si in a doua zi 10 minute.
Tomatele astfel conservate se pastreaza peste iarna si se pot folosi la diverse preparate.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Comentarii