Struguri murati

Strugurii murati pot fi o surpriza foarte placuta pentru oaspetii dumneavoastra. Poate fi o alternativa foarte buna la traditionalele muraturi. Dupa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Struguri murati

Ingrediente

  • Struguri 250-300 ml saramura pentru un borcan de 800ml:
  • 200 ml apa
  • 100 ml otet
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de miere
  • Condimentele:
  • seminte de mustar
  • boabe de piper
  • ardei iute
  • rondele de hrean
  • enibahar
  • finchen
  • feliute de ghimbir

Mod de preparare

Strugurii murati pot fi o surpriza foarte placuta pentru oaspetii dumneavoastra. Poate fi o alternativa foarte buna la traditionalele muraturi. Dupa ce am spalat borcanele, le-am bagat (fara capacul metalic ) in cuptorul cu microunde si le-am lasat 2 minute pe maxim. Am taiat cu foarfeca boabele de strugure direct in borcan, am umplut cu apa, am varsat dupa aceea apa intr-o cratita ca sa masor de cata saramura am nevoie (250-300 ml pt un borcan de 800 ml). Am spalat boabele bine, le-am pus in borcan impreuna cu seminte de mustar, boabe de piper verde, o frunza de dafin si 3 boabe de enibahar. Am pus si o jumatate de ardei iute si rosu pentru contrast cromatic. Am pus la clocotit apa, otet (proportie aproximativa de 1 la 3), sare si miere toate dupa gust. Sa iasa ca zeama de la gogosarii in otet. Am luat spuma de pe apa si am turnat-o peste strugurii din borcanul asezat pe un fund de tava metalica. Am infiletat si am rasturnat borcanul, acoperim cu prosoape. Aspirine, salicilati, conservanti nu am pus. In doua, trei saptamani, procesul de fermentatie ar trebui sa fie gata.


Se serveste ca si muratura la orice mancare cu carne. Reteta Struguri murati a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia