Rosii conservate cu usturoi si busuioc

Rosiile conservate cu usturoi si busuioc sunt nelipsite din camara mea. Este cunoscut faptul ca usturoiul si busuiocul sunt prietenii rosiilor, dar mai ales a rosiilor de sezon care au un parfum unic.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii conservate cu usturoi si busuioc

Ingrediente

  • rosii proaspete
  • 2 catei de usturoi/borcan
  • frunze de busuioc proaspete
  • boabe de piper negru

Mod de preparare

Rosiile cu usturoi si busuioc pot fi folosite la o multime de mancaruri, pot fi pasate si folosite la paste, mai ales iarna, cand ducem dorul rosiilor proaspete. Bineinteles, in vremurile in care traim chiar si iarna gasim rosii in magazine, dar daca le veti mirosi pe cele de acum, din sezon, mai ales daca sunt din gradina, crescute natural, si va veti intipari bine acest parfum (n-aveti cum sa-l uitati odata ce va intalniti cu el), si le veti mirosi pe cele din iarna va veti da seama ca n-au nicio legatura. Asa ca va invit sa incercati reteta.

Alegeti rosii care sa fie ferme, fara lovituri sau pete. Daca sunt mai mari taiati-le in 4, daca sunt mai mici crestati-le in forma crucii la capat.  Taiati 2 catei de usturoi felii pentru fiecare borcan si spalati 5 frunze de busuioc proaspat/borcan. Puteti pune si mai mult daca va place aroma intensa, rau nu face :).

Inchideti borcanele si asezati-le intr-o oala, fara sa se atinga intre ele. Apoi turnati apa in oala pana aproape sus. Dati la foc mic spre mediu pentru 30-45 de minute. Veti observa ca incepe sa se formeze lichid si ca rosiile isi schimba putin textura - ca la compotul de fructe.  Apa nu trebuie sa clocoteasca cu bulbuci mari.

Opriti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa, apoi transferati-le in camara, sunt un deliciu!

Daca le-ati incercat si v-au placut mi-ar face placere sa stiu.


Pastrati rosiile conservate cu usturoi si busuioc proaspat in camara, ferite de razele de soarelui si surse de caldura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Mancare de rosii cu ciuperci
Bucataras.RO

Mancare de rosii cu ciuperci

Are gust de vara si de post. Ingrediente putine dar atat de gustoase...

Mancare de rosii cu ciuperci
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce