Merele rase conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste mere conservate aveti nevoie de 4 kg mere, 10 lg zahar si scortisoara.
Merele rase conservate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste mere conservate se spala merele, se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se storc bine de zeama si se pun la calit pentru 5-10 minute impreuna cu sarea de lamaie. Se adauga zaharul si scortisoara si se mai lasa 5 minute. Se dizolva conservantul in putina apa calda si se adauga si el Intre timp se spala borcanele si se pun la incalzit in cuptor. Se indeasa merele in borcane se capseaza si se lasa la racit. A doua zi se fierb in duns 30 de minute si se pun in paturi pana in ziua urmatoare.
Merele rase conservate se folosesc pentru prajituri, sosuri de mere.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii