Magiun de prune

Magiunul de prune este ideal pe paine cu unt, la micul dejun, alaturi de o cafea aburinda sau de un ceai aromat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Magiun de prune

Ingrediente

  • 10 kg de prune
  • 1-2 kg de zahar

Mod de preparare

Magiunul de prune se prepara numai din prune de toamna, parguite. La prepararea magiunului nu este necesar intotdeauna sa se adauge zahar, deoarece majoritatea soiurilor de prune sunt foarte dulci; dar in functie de soiul utilizat si, mai ales daca marmelada se pastreaza in locurile mai putin adecvate (cum ar fi camarile de la blocuri) este mai bine sa se adauge 1-2 kg de zahar la 10 prune.
Prunele spalate se rup in doua si dupa ce li se scot samburii se pun in vase mari, impreuna cu zaharul, care se aseaza pe foc domol. Cand prunele incep sa clocoteasca, se inteteste focul. Comopzitia se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand magiunul se leaga.
In caz ca magiunul nu este prea dulce (se gusta) sau ca masura de siguranta pentru conservare, se mai adauga zahar si se fierbe din nou la foc mediu, pana cand se ingroasa bine, deoarece prunele fermenteaza usor. Magiunul se pune cald in borcane si se lasa pana a doua zi , cand acestea se inchid ermetic.


Sugestie:
Prunele rupte in doua se pot trece prin masina de tocat, pentru a scurta perioada de fierbere si pentru a obtine un magiun mai fin.


Magiunul se serveste pe paine cu unt, la micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce