Este o reteta experimentata de mine si foarte apreciata de prietenii mei. Am indulcit cu curmale si are gustul acrisor de la mere si rosii, deoarece am vrut sa evit zaharul si otetul.
Se caleste ceapa solzi, cand e jumatate calita se adauga (optional un pahar de vin alb, dulce), se adauga telina, se mai caleste 10 minute, dupa care se adauga merele, morcovii, ardei si curmalele. Se mai calesc 20 min si se adauga sosul de rosii ( eu am dat rosiile prin blender, spsul l-am fiert separat pana s-a ingrosat putin). Se fierbe toata compozitia pana scade bine si e destul de consistent ca textura. Se condimenteaza dupa gust. Se pune fierbinte in borcane si se baga la plapuma cu capacul in jos, pentru 3zile. Se scoate, se eticheteaza si se asaza frumos la beci. Se serveste foarte bine cu paine prajita, pizza, paste sau dupa preferinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii