Gemul de mere si morcovi este o combinatie inedita pentru o astfel de conserva.
Se curata morcovii, se spala si se rad pe razatoarea mica. Se pun in cratita si se toarna apa cat sa-i acopere. Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit.
Merele se curata de coaja si de cotoare, apoi se taie felii potrivit de groase. Cand morcovii s-au inmuiat, se adauga zaharul, romul, scortisoara macinata si merele taiate felii.
Se lasa sa fiarba pana cans se inmoaie si merele.
Gemul se pune cald in borcane streilizate si acestea se inchid ermetic imediat. Dupa ce se raceste, se pastreaza la frigider.
Gemul de mere si morcovi se consuma ca atare sau in diverse preparate dulci, dar nu poate fi pastrat mai mult de 60 de zile.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAre gust de vara si de post. Ingrediente putine dar atat de gustoase...
Mancare de rosii cu ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii