Compotul de cirese galbene este o modalitate buna de pastrare a fructelor sezoniere si in perioada iernii.
In timpul sezonului cireselor se aleg fructe proaspete, intregi si fara pete. Se spala, se indeparteaza coditele si se repartizeaza in borcane fara a fi presate, atatea cate intra. Zaharul se pune intr-un vas, impreuna cu 600 ml apa. Vasul se pune pe foc, continutul lui se amesteca si se lasa la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet. Siropul obtinut se repartizeaza caldut in borcane, in mod egal, prelingand lichidul pe marginea borcanului, pentru a putea scoate tot aerul din fructe. Borcanele se inchid cu capace, apoi se sterilizeaza prin fierbere in baie de apa timp de 15-17 minute. Se lasa la racit in vas, apoi borcanele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.
Compotul se poate aromatiza, dupa preferinta cu vanilie, scortisoara sau lamaie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii