Clatite americane cu dulceata de agrise

Dulceata de agrise confera o savoare aparte clatitelor, iar combinatia agrise-clatite este numai buna pentru un moic dejun sanatos sau o gustare dulce.

Complexitate
redusa
Clatite americane cu dulceata de agrise

Ingrediente

  • Pentru dulceata:
  • 1 kg agrise
  • 1 kg si 250 g zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  •  
  • Pentru clatite:
  • 450 g faina
  • 2 pliculete praf de copt
  • Un praf mic de sare
  • 3 oua
  • 6 linguri cu varf zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 3 lingurite margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru dulceata de agrise:

Se va pregati un sirop clocotit din o jumatate litru apa si 1 kg zahar, in care se vor adauga un kg boabe de agris spalate si scurse bine. Cand siropul reincepe sa fiarba, vasul se ia de pe foc. Dupa  4-5 ore se pune din nou sa fiarba 5-6 minute si se ia de pe foc. Cand s-a racit bine, se adauga 250 g de zahar si se pune la fiert pentru ultima data. Cateva minute inainte ca dulceata sa fie gata se pune o lingurita de sare de lamaie.

Dulceata se poate aromatiza cu cativa stropi de esenta de vanilie.

Pentru clatite:

Intr-un bol se pune laptele, zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si se mixeaza cu mixerul pana la omogenizare. Intr-un bol mai mic se amesteca faina cu praful de copt si se adauga acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Se mixeaza cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina.

Se va lua din compozitia de clatite cate un polonic plin si se va turna in mijlocul tigaii incinse. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii. Se va lasa clatita la prajit, la foc mic, pe o parte pana se rumeneste.

Clatitele se pot presara cu zahar pudra.


Clatitele americane se vor servi langa dulceata de agrise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce