Castravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.
Se iau 50 de castraveti de marime potrivita, 2 felii de paine neagra sau 20 g drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi.Se spala castravetii, se scurg bine de apa si se aseaza intr-un borcan pana la jumatate din inaltimea lui. Printre castraveti se presara bucati de hrean si catei de usturoi. Se taie doua felii de paine neagra, se infasoara intr-un tifon si se pun peste castraveti, dupa care se continua asezarea castravetilor pana se umple borcanul. Deasupra se pun bucati de hrean, catei de usturoi, crengute de marar uscat si cimbru. Se aseaza pe aragaz un vas cu apa si cand clocoteste se da jos, se lasa sa se raceasca si se toarna peste castraveti. Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan. Dupa 2-3 zile, castravetii se pitrocesc, procedand la fel ca la varza dietetica.
Se servesc dupa ce s-au murat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii