Castravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.
Se iau 50 de castraveti de marime potrivita, 2 felii de paine neagra sau 20 g drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi.Se spala castravetii, se scurg bine de apa si se aseaza intr-un borcan pana la jumatate din inaltimea lui. Printre castraveti se presara bucati de hrean si catei de usturoi. Se taie doua felii de paine neagra, se infasoara intr-un tifon si se pun peste castraveti, dupa care se continua asezarea castravetilor pana se umple borcanul. Deasupra se pun bucati de hrean, catei de usturoi, crengute de marar uscat si cimbru. Se aseaza pe aragaz un vas cu apa si cand clocoteste se da jos, se lasa sa se raceasca si se toarna peste castraveti. Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan. Dupa 2-3 zile, castravetii se pitrocesc, procedand la fel ca la varza dietetica.
Se servesc dupa ce s-au murat.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii