Noi cumparam în fiecare an pasta de macese de la o doamna.
Obtinerea acestei paste de maceşe din care se face gemul este un procedeu foarte îndelungat şi anevoios.
Doamna respectiva are o maşina speciala cu care obtine aceasta pasta.
In principiu procedeul este urmatorul: se fierb maceşele,se strecoara,apoi se trec de mai multe ori printr-o sita foarte deasa pentru a înlatura puful(perii) pe care-i conţin fructele de maceş.
Cu ani în urma,cumparam pasta de la o batrânica,care era parca desprinsa din povestile copilariei.Nici nu pot sa va descriu cum îi aratau mâinile batucite de sita aspra.
Asadar,daca avem posibilitatea sa cumparam pasta gata preparata,este usor de obtinut gemul.
Pasta se amesteca cu zaharul si se pune cu cratita sa fiarba la foc mic.
Cantitatea de zahar este în functie de cât de dulce doriti sa fie.
Noua ne place putin mai acrişoara.
Daca maceşele sunt coapte,nu va fi nevoie de prea mult zahar.
Se fierbe pâna când se obtine consistenta dorita.O ora am fiert-o noi.
Cum pasta a fost destul de groasa si,cum spuneam,macesele au un conţinut mare de pectina,procedeul nu va dura foarte mult.
Pentru a vedea care e consistenta,luati o lingura de gem pe o farfurioara,o lasati sa se raceasca si vedeti daca e suficient de tare.
Am pus gemul fierbinte în borcane,le-am pus capacul si le-am lasat în cuptorul calduţ(dupa ce am oprit focul) pâna s-au racit.
Foarte usor de preparat,foarte foarte bun si mereu prea puţin.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii