Marmelada gustoasa de portocale

Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La 1 kg portocale fierte
  • 1 kg zahar
  • 2 pahare de apa.

Mod de preparare

Pentru marmelada de portocale se  aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg. Se pune o oala cu apa pe foc in care sa poata incapea portocalele in voie. Cand apa clocoteste bine, se da drumul portocalelor si se lasa sa fiarba in clocote mari, pana se moaie coaja. Se tin sa fiarba bine (cel putin doua ore) deoarece dupa ce se pun din nou la fiert impreuna cu zaharul, coaja se mai intareste. Se scot si se pun intr-un vas cu apa rece.
Se lasa sa stea 24 ore. Se taie apoi in patru, se indeparteaza samburii si filamentul alb din mijloc si fiecare sfert se taie transversal, in felii subtiri ca fideaua, cu coaja cu tot. Se pune in tingirea de dulceata zahar in cantitate egala cu greutatea portocalelor fierte, turnand la 1 kg de zahar doua pahare de apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se mai lasa sa dea cateva clocote, se ia spuma si se pun in acest sirop de portocalele. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit, pana se leaga. Se incearca punand putina marmelada pe o farfurioara. Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se unesc la loc, marmelada este destul de legata. Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se leaga cu hartie pergament.


Marmelada de portocale se serveste pe paine sau se foloseste la creme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia