Kumquat in sirop

Cunoasteti kumquatul? Daca nu, va fac rapid cunostinta cu aceste mici "portocale japoneze": Aceste fructe sunt adevarate bogatii ale naturii: contin vitamina A, C, E precum si flavonoizi ( substante care dau culoare fructului ).

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie
Kumquat in sirop

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -250 gr. kumquat
  • -200 ml apa
  • -250 gr. zahar
  • -1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Cunoasteti kumquatul? Daca nu, va fac rapid cunostinta cu aceste mici "portocale japoneze":
Aceste fructe sunt adevarate bogatii ale naturii: contin vitamina A, C, E precum si flavonoizi ( substante care dau culoare fructului ).
Este important de retinut ca aceste substante ( flavonoizii ) sunt antioxidante, iar pielita fructului este foarte sanatoasa si bogata in uleiuri benefice organismului ( previn cancerul, diabetul si alte infectii ). De asemenea, aceste fructe amelioreaza durerile de gat si contin substante minerale foarte importante organismului precum fier, calciu, seleniu, magneziu, zinc sau potasiu, ultimul avand un rol important in stabilizarea tensiunii arteriale. Un alt beneficiu pe care il aduce fructul de kumquat este nivelul redus al caloriilor.
Si acum, dupa ce prezentarile au fost facute, sa va spun si ce am facut cu ele! Am avut aprox. 1 kg de kumquat: o parte le-am mancat asa, simple (se consuma cu tot cu coaja si sunt foarte aromate), cateva le-am pus intr-un shake...iar pe restul (adica 250 gr.) m-am hotarat sa le conserv intr-un sirop, cu gandul sa le folosesc la niste clatite....dar le-am mancat atat de repede ca n-am mai apucat sa fac nicio clatita.

Am pus la fiert apa cu zaharul, iar intre timp am taiat fructele de kumquat in rondele (arata foarte dragute...parca sunt potrivite pt. piticii Albei-ca-Zapada) si le-am pus deoparte. Am fiert siropul pana s-a legat apoi am adaugat zeama de lamaie si rondelele de fructe pregatite in prealabil. Le-am dat in 2-3 clocote, dupa care am stins focul si am turnat totul intr-un borcanel spalat bine si sterilizat. Dupa ce s-a racit, l-am pus in frigider....dar n-a mai ajuns sa vada dimineata:))
Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia