Toamna aceasta am avut struguri foarte dulci,era păcat să nu profităm de ei. O reţetă cu ingrediente puţine,foarte migăloasă,dar pot să vă spun că rezultatul este un deliciu,oricât de obositor a fost,era păcat să nu le punem la păstrare în cămară. Si pentru că după ce am cules strugurii pentru vin,tot au mai rămas foarte mulţi,m-am gândit să fac şi nişte gem. De fapt,văzusem pe blogul Angelicăi ,Angel’s food, dulceaţă de struguri.Tare mult mi-a plăcut ideea. Doar ca Angelica a păstrat cojile întregi.Noua nu ne plac aşa şi m-am gândit să le pasez în blender. Si pentru că strugurii erau foarte dulci am pus şi mai puţin zahăr. Si uite aşa,azi am pregătit a cincea repriză de gem de struguri.
Se spala boabele de struguri si se scurg.
Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa.
Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza.
Pulpa se pune într-o cratita,la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa seminţele.
Trecem totul printr-o sita deasa, iar pulpa rezultata o punem iarasi în vasul în care vom fierbe gemul.
Eu am folosit o cratita din inox cu fundul gros.
Cojile de la struguri le-am pus în blender si le-am pasat, apoi le-am pus peste pulpa strugurilor.
Am adaugat zeama de la lamâie.
Am pus sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut si a început sa se îngroase. Cam jumatate de ora am lasat eu.
Am cules spuma care s-a format când a început sa fiarba.
Am adaugat apoi zaharul si am mai lasat sa fiarba cam o ora.
Daca credeti ca e nevoie, puteti sa mai adaugati zahar. Noua nu ne place foarte dulce.
Strugurii contin foarte multa pectina, deci gemul se va închega destul de repede.
Eu am pus o farfurioara în congelator si când am considerat ca ar fi gata gemul, am pus putin gem pe farfurioara. Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa îl punem în borcane.
La final eu am adaugat vanilie si scortisoara.
Am pus apoi gemul în borcanele pregatite, curate si uscate.
Pentru a evita spargerea borcanelor, eu pun borcanul într-o farfurie metalica.
Am închis borcanele si le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.
Dupa aceasta se pot pune la pastrare în camara sau se pot consuma.
Prima portie la mine s-a evaporat destul de rapid, au fost multi pofticiosi.
Daca mai aveti struguri, va recomand cu drag sa încercati reteta.
S-aveţi poftă!
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii