Toamna aceasta am avut struguri foarte dulci,era păcat să nu profităm de ei. O reţetă cu ingrediente puţine,foarte migăloasă,dar pot să vă spun că rezultatul este un deliciu,oricât de obositor a fost,era păcat să nu le punem la păstrare în cămară. Si pentru că după ce am cules strugurii pentru vin,tot au mai rămas foarte mulţi,m-am gândit să fac şi nişte gem. De fapt,văzusem pe blogul Angelicăi ,Angel’s food, dulceaţă de struguri.Tare mult mi-a plăcut ideea. Doar ca Angelica a păstrat cojile întregi.Noua nu ne plac aşa şi m-am gândit să le pasez în blender. Si pentru că strugurii erau foarte dulci am pus şi mai puţin zahăr. Si uite aşa,azi am pregătit a cincea repriză de gem de struguri.
Se spala boabele de struguri si se scurg.
Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa.
Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza.
Pulpa se pune într-o cratita,la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa seminţele.
Trecem totul printr-o sita deasa, iar pulpa rezultata o punem iarasi în vasul în care vom fierbe gemul.
Eu am folosit o cratita din inox cu fundul gros.
Cojile de la struguri le-am pus în blender si le-am pasat, apoi le-am pus peste pulpa strugurilor.
Am adaugat zeama de la lamâie.
Am pus sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut si a început sa se îngroase. Cam jumatate de ora am lasat eu.
Am cules spuma care s-a format când a început sa fiarba.
Am adaugat apoi zaharul si am mai lasat sa fiarba cam o ora.
Daca credeti ca e nevoie, puteti sa mai adaugati zahar. Noua nu ne place foarte dulce.
Strugurii contin foarte multa pectina, deci gemul se va închega destul de repede.
Eu am pus o farfurioara în congelator si când am considerat ca ar fi gata gemul, am pus putin gem pe farfurioara. Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa îl punem în borcane.
La final eu am adaugat vanilie si scortisoara.
Am pus apoi gemul în borcanele pregatite, curate si uscate.
Pentru a evita spargerea borcanelor, eu pun borcanul într-o farfurie metalica.
Am închis borcanele si le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.
Dupa aceasta se pot pune la pastrare în camara sau se pot consuma.
Prima portie la mine s-a evaporat destul de rapid, au fost multi pofticiosi.
Daca mai aveti struguri, va recomand cu drag sa încercati reteta.
S-aveţi poftă!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaDaca v-ati saturat de pastele clasice eu va recomand sa incercati si galustele din cartofi, gatite cu un sos de rosii aromat...
Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de puiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii