Gem de mere si prune

Gemul de mere si prune este absolut delicios, este o reteta de gem cu parfum minunat care imi aduce aminte de copilarie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de mere si prune

Ingrediente

  • 5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)
  • 500 g prune
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • In plus
  • 2 linguri de apa
  • daca merele si prunele sunt mai seci
  • cum au fost ale mele..

Mod de preparare

Mi-e dor de toamna de la tara . Ca sa alin acest dor crescand, am pregatit un gem de mere cu prune, cu care ma alinta bunica in fiecare toamna..

Prunele se apala, se curata de samburi si se taie felii. Merele se curata de coaja si de cuibul de samburi si se taie cuburi mici.

Peste prunele si merele pregatite se sarbatoare se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara, zeama si coaja de lamaie.

Totul se amesteca si se lasa sa-si lase zeama sau se adauga cele 2 linguri de apa si se pune la foc mic, sa fiarba usor si sa se lege...

Se lasa sa fiarba pana gemul se leaga...

Se pune fierbinte in borcane si e gata de iarna, se intorc cu fundul in sus pentru 5 minute si apoi se lasa sa se raceasca in paturi, dupa care ... e gata de iarna :).

Reteta de gem de mere si prune a fost propusa de sophie pe forum culinar.


Pastrati gemul de mere si prune in camara, la temperatura constanta. Este foarte bun ca atare dar si la diferite retete de prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia