Datorita continutului mare de vitamine, macesul este un foarte bun vitaminizant natural. Se folosesc sub diferite forme (ceai, infuzie, gem), impotriva gripei, racelii, tratament pentru cresterea iminitatii, mai ales pentru copii si nu numai.
Macesele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert cu capac, pana se inmoaie foarte bine.
Dupa ce s-au racit, se rastoarna in robot, dupa ce a rezultat un piure, se pune intr-un vas impreuna cu 1 l de apa, iar dupa cateva clocote, se trece totul prin sita.
Rezultatul se pune din nou in vas impreuna cu zaharul si anason, se lasa la fiert 30 minute, adunand spuma care se formeaza, se stoarce lamaia, se mai lasa cateva clocote, amestecand, apoi se opreste focul.
Se scoate anasonul si fierbinte se pune gemul in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se lasa la racit borcanele in patura, dupa care se depoziteaza la camara.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii