Gem de dovlecel cu ghimbir

Dovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va sugeram sa gatiti si dovlecei ca baza, la orice alt tip de gem de fructe.

Portii
8
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Gem de dovlecel cu ghimbir

Ingrediente

  • 2 kg de pulpa de dovlecel răzuit (zucchini/dovlecel alb)
  • 500 gr zahar
  • 1 lămâie stors (după preferința)
  • 20 gr de ghimbir raz sau alte condimente exotice precum vanilia sau cuișoare (cât un varf de lingurița)

Mod de preparare

Cu o seara înainte, se pune intr-o oala speciala pentru dulceata, pulpa de dovlecel răzuit cu zahar si se lasa peste noapte. Se poate realiza si cu dovlecelul tăiat cubulețe.

A doua zi se pune la fiert cam cca. 35-45 minute la foc mic, amestecand periodic, caci compozitia are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Se amesteca cu lingura de lemn. Zeama de lamaie se pune cam spre sfarsitul fierberii.

Timpul de fierbere difera in functie de continutul de apa al fructelor. Cand gemul primeste aspectul unei paste fluide, este gata. Il puteti mixa, insa este mai interesant lasat natural.

Se pot condimenta la alegere dvs cu ghimbir razuit sau vanilia...

Turnati gemul cald in borcanul sterilizat in prealabil, si asa Il pastrati peste iarna. Gustul este deosebit - dulce nepronuntat - iar textura este una racoritoare!

Gemul de dovlecel se poate condimenta cu alte fructe precum capsuni, zmeura, kiwi...ananas pastrand gustul si culoarea acestor fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia