Gem de capsuni

Delicios si aromat!

Portii
3
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 750 gr zahar
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute. Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. Luam 2 cani din compozitia de capsuni cu zahar si turnam intr-o craticioara sau intr-un ibric mai mare (eu am pus intr-un vas ceramic). Dam vasul pe foc mediu si amestecam in compozitie. Cand incepe sa fiarba continuam sa amestecam si mai lasam aprox 7-8 minute. Se va observa cum gemul incepe sa se ingroase. Facem focul mic si mai lasam inca 2 minute pana cand spuma va scadea. Pe fundul fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de sare de lamaie apoi turnam gemul fierbinte. Facem testul cu picatura de gem pe o farfurie alba. Daca are o culoare mai deschisa(un roz) si are o consistenta subtire inseamna ca mai rebuie lasat la fiert cateva minute, daca are culoarea mai inchisa si are consistenta mai groasa atunci este gata. Continuam sa luam cate 2 cani de capsuni si procedam la fel ca mai sus, pana cand terminam toata compozitia. Dupa ce am pus gemul in borcane, strangem bine capacul si punem borcanele cu capacul in jos pe un prosop si le lasam la racit. Daca borcanul nu se va umple de la prima tura de gem, ii punem capacul si completam cu urmatoarea tura, iar cand este plin il intoarcem cu capacul in jos. Le lasam la racit acoperite cu un prosop pana a2a zi, dupa care le depozitam in camara. Din aceste cantitati mi-au iesit 3 borcane de 370 g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia