Dulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara pe tot parcursul anului. Foloseste dulceata de capsuni in diferite combinatii si bucura-te de aroma proaspata.
1. Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupacare se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.
2. Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).
3. La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata
4. Cand consideram ca dulceata de capsuni este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece.
5. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat
Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.
Dulceata de capsuni poate fi folosita la diferite retete de prajituri cu gem.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii