Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă. La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de fructe, minim 1.200 kg. Se poate folosi si lamaie. Se spala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpsuni reţetă
  • 1 kg de zahar
  • sare de lamaie
  • 1.200 kg capsuni (fructe)
  • lamaie

Mod de preparare

La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de fructe, minim 1.200 kg. Se poate folosi si lamaie.

Se spala capsunile, se scoate codita, se rastoarna in cratita, peste ele se puna sarea de lamaie si apoi se presara si zaharul.

Le punem deoparte pana isi lasa zeama, undeva intre 2 ore si o zi.

Avantajul daca le fierbem mai repede este ca ramane dulceata mai deschisa la culoare, dezavantajul este ca trebuie stat langa ea pana se topeste zaharul, pe foc extrem de mic si chiar cu plita.

Eu le-am lasat peste noapte in frigider, si le-am fiert dimineata, cand era destul suc la ele sa imi permit sa le las singure pe foc.

La inceput se lasa la foc mic pana se umfla bine, apoi putem mari putin flacara, si mai scoatem din spuma. Dupa vreo 45 minute incepem sa scoatem putina zeama pe o farfuriuta sa lasam la racit ca sa verificam consistenta. Tineti cont ca dulceata cand se raceste se mai gelatineaza datorita pectinei.

Va sta pana se raceste acoperita de un prosopel umed. Apoi la borcane!


Pofta buna!

Reteta Dulceata mea de capsuni a fost propusa de raluca elena

Alte retete cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Spuma capsuni

Inghetata capsuni

Dulceata de capsuni

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia