Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu zaharul si se lasa peste
Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu zaharul si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se scurge siropul pe care si l-au lasat piersicile si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat de ajuns, se adauga si feliile de piersici si se continua fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.
Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama de lamaie-care va impiedica dulceata sa se zahariseasca. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se poate folosi la creme sau se mananca pur si simplu pe paine. Alte rete de dulceata recomandate:
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslinePlacinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta videoGulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...
Gulas in strachina de pitaSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii