Cand omul nu are de lucru isi face . Asa si eu . A iesit o bunatate de dulceata , nu foarte dulce dar foarte aromata . Am aranjat borcanele frumos gata pentru a fi oferite drept cadou .
Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie. Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand . Lasam sa fiaba pana cand scade si are consistent ape care o dorim noi. Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti . Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier . Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura . Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii