Dulceata de morcovi

Dulceata de morcovi este o delicatesa apreciata in special de musafiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata de morcovi

Ingrediente

  • doua kg morcovi
  • doua kg zahar tos
  • doua batoane scortisoara
  • doua lamai
  • un praf de sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 litri apa plata

Mod de preparare

Intai curatam morcovii de coaja si ii spalam bine.
Intr-o oala punem apa la fiert si adaugam morcovii intregi, impreuna cu un praf de sare si ii fierbem 30 de minute fara a-i lasa sa se inmoaie. Dupa acest timp ii scurgem de apa ( pe care n-o aruncam ) si ii lasam la racit, apoi ii taiem cubulete. Curatam coaja lamailor pana la pulpa, le taiem cubulete si le eliminam samburii.
Acel cca un litru de apa in care au fiert morcovii il repunem la fiert, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 30 de minute pana cand se formeaza un sirop in care adaugam cubuletele de morcovi si lamaie. Fierbem pe foc mic, amestecand usor.
Cand dulceata se leaga (adica curge fir din lingura) adaugam zaharul vanilat si batoanele de scortisoara si oprim focul.
Pregatim borcanele: le spalam si le zvantam.
Scoatem batoanele de scortisoara din dulceata si cu un polonic folosit doar pentru dulceturi, luam cate putin din dulceata si morcovi si umplem cu atentie borcanele.
Inchidem ermetic fiecare borcan cu capacul aferent si le intoarcem cu dosul in sus. Lasam sa se raceasca, apoi depozitam borcanele in camara.


Dulceata de morcovi se consuma ca atare sau se foloseste la diferite preparate dulci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia