Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece.
Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure, fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece. Dupa aceea, le punem in cratita, alternativ cu zaharul si zeama de lamaie, ca sa stea timp de trei pana la patru ore sa-si lase zeama. Se fierbe compozitia la foc tare pentru ca sa se lege siropul repede si ca sa-si pastreze culoarea. Cand dulceata este gata, culegem spuma cu lingura, apoi acoperim cratita cu un servet umed. Dupa ce s-a racit, o punem in borcane, pe care le legam cu celofan, le etichetam si le dam la camara.
Dulceata de fragi, zmeura sau mure se serveste pe paine, sar si la prajituri sau alte dulciuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii