Dulceata de cirese amare

Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci. Daca ciresele nu sint foarte coapte si dulci bine, adaug

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 2
  • 5 kg cirese amare (cintarite fara samburi!)
  • 1
  • 6 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci.

Daca ciresele nu sint foarte coapte si dulci bine, adaugati inca 3 - 400 g zahar la cantitatea de cirese (vorbesc de 2,5 kg,cintarite fara simburi!!!)

Sint destul de maruntele.

Nu se pot scoate simburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala.

Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor, altele cu o agrafa.

Ale mele fiind foarte coapte, nu a mers decit prin apasare usoara pe cireasa.

A functionat foarte bine, fructele au ramas aproape intregi.

Dupa ce am scos simburii, am adaugat zaharul pe care l-am amestecat doat invirtind si scuturind usor de lighenas. Nu am invirtit cu lingura sa nu le strivesc.

Le-am pus la fiert la foc linistit, timp de vreo 1 si jumatate. Cind si cind invirteam usor .

La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamiie.

Ultimele 10 minute de fiert (in total a fiert vreo 2 ceasuri), le-am lasat la foc mai iute, sa se ingroase dupa placul meu.

Aveti grija sa nu o ingrosati ca o marmelada.

Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa.

Se pune inca fierbinte in borcane, care se intorc cu gura in jos 10 minute.

Are o culoare asa frumoasa! Este foarte parfumata si are o aroma de..woww!


Pofta buna!

Reteta Dulceata de cirese amare a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia