Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa, pentru ca
Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa, pentru ca fructele sa lase sucul necesar fierberii. Dulceata se face intai la foc mic, apoi la foc iute, se spumuieste des, iar cand fierberea devine greoaie, se adauga o crenguta de pelin si lamaia taiata felii subtiri. Se mai lasa un sfert de ora la foc mic, apoi se trage vasul de pe foc. Se raceste in vas si se pune in borcane abia a doua zi.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de capsuni
Dulceata de zmeura
Dulceata de trandafiri
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii