O dulceata aromata,plina de savoare si culoare!
Se curata ciresele de codite,se spala,se scurg apoi ajutandu-ne de o agrafa de par,le indepartam samburii. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc,apoi se pun la foc ,intai iute,pana ce clocotesc ,apoi se da focul incet,mestecand usor cu o lingura de lemn.Se lasa sa fiarba pana ce scade de doua degete,spumandu-se cu spumiera de cate ori este nevoie.Cand incepe sa se lege,se adauga sucul de lamaie.Se face proba pe o farfuriuta cu cateva picaturi de dulceata,daca este facuta nu se imprastie pe farfurie. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate de sticla cu capace etanse apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie,chiar o zi si o noapte,apoi se depooziteaza in beciuri sau debarale.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii