Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gelfix

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura. Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata. Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult. Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

Portii
14
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gelfix

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpsuni reţetă
  • 1,5 kg capsuni
  • 750 g zahar
  • un plic si jumatate gel fix 2:1
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Indepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele ,le-am lasat intregi.(Ale mele nu au fost foarte mari.In cazul in care sunt mari se pot taia) Stropim capsunii cu zeama de lamaie. Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Taiem lamaia feliute si o adugam in vasul cu fructe. Amestecam ,asa cum am spus mai sus. Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere. Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului. Adaugam restul de zahar. Amestecam usor si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 4-5 min. ,timp in care spumam. Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate. Capacim borcanele. Aseazam borcanele intr-o tava(cu capacul in sus) si le acoperim cu o patura groasa.Dupa ce se racesc (a doua zi) se indeparteaza patura ,se eticheteaza borcanele si se aseaza in camara ,la rece. #Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,duceata trebuie sa se intareasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce