Dulceaţă de căpsuni reţetă.Dulceata de capsuni cu rom este una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat. Are o aroma foarte puternica, romul parca scoate in evidenta si mai bine aroma capsunilor.
Capsunile spalate, curatate si eventual taiate daca sunt prea mari (la mine 818gr.)
Zaharul aceeasi cantitate cu capsunile (818gr.) se pune intr-o cratita de 4L impreuna cu 250ml apa, Se fierbe siropul pana cand picaturile care se scurg de pe lingura pe farfurie formeaza perle. Se stinge focul, se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pun capsunile, un plic de zahar vanilinat si se amesteca. Se lasa cam 1 ora vasul acoperit, apoi se da drumul iar la foc si se fierbe cam o jumatate de ora pana cand din nou picaturile de pe lingura raman ca niste perle pe farfurie. Imediat se pune zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de rom, se amesteca si se stinge focul.
Dupa 10/15 min se pune in borcanele spalate, uscate, si se inchid cu capacul. Se pastreaza in camara. Capacul nu se deschide decat inainte de a fi consumata dulceata de capsuni, pentru ca se formeaza vid in interior. Atentie este o dulceata foarte legata, fructele raman intregi iar siropul este gros. Momentul in care picaturile incep sa se formeze pe farfurie imediat trebuie inchis focul, altfel dulceata incepe sa se inchida la culoare si siropul sa devina vascos.
Pofta buna! Reteta Dulceata de capsuni propusa de Ardnax Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii