Dude sau agude,mancam cand eram copii acum le prindem aroma in borcane si pentru iarna ,pregataind o delicioasa dulceata pentru prajituri! Pentru concurs,,toamna se numara borcanele"
1.Se curata dudele de codite apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare,unde se lasa sa se scurga bine de apa 2.Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul apoi se adauga dudele si se fierbe la foc domol ,cca.45 minute,spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si dese.Prin fierbere dudele lasa seminte care pot fi adunate usor odata cu spuma.La sfarsit se adauga si lamaia feliata,se fierbe inca 10-15 minute,la foc domol,apoi se depoziteaza fierbinte,in borcane curate si uscate,etanse.Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in debarale racoroase sau se tine in frigider.Cu aceasta minunata dulceata putem prepara o tarta delicioasa sau la decorarea diferitelor prajituri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii