Putem conserva aroma fructelor de vara ca si aceste visine pentru prajituri. In plus e un mod de a economisi bani, deoarece fructele neprocesate sunt mai ieftine ca cele congelate.
Fructele proaspete vor fi tot timpul mai ieftine decat cele procesate (in pungi inghetate) deoarece se mai elimina din costuri. Va sugerez sa le cumparati de la producatorii locali.
Spalam visinele si le rupem coditele, le lasam sa se scurga de apa si le scoatem samburii.
Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar si repetam pana terminam. Acoperim si lasam 24 de ore, amestecand din cand in cand. Cand s-a topit zaharul adaugam pliculetele de conservant.
Visinile le asezam in borcanele spalate, acoperim cu sirop si le punem capacele.
Daca nu doriti sa le pastrati in sirop, puteti sa le puneti in pungi de plastic si in congelator daca aveti suficient loc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii