Sirop de merisoare

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de bolile cornice . Merisoarele au un continut mare de antioxidanti si sunt o bariera impotriva infectiilor .Datorita consumului redus de zahar este indicat si peroanelor cu diabet . De asemenea au un effect antidiareic si astringent. Merisorul este un arbust stufos, de 10-30 cm inaltime, care creste la altitudini mari . Arata minunat acest tufis cu fructele de o culoare rosie pasionala . La inceputul lunii septembrie am fost intr-un weekend la munte , zona Arieseni . Am cules sa mancam merisoare si proprietarul pensiunii unde ne-am cazat a vorbit cu cineva sa ne culeaga , sa cumparam . Am luat 5 kg de merisoare . O parte din ele le-am pus in caserole la congelator, o parte le-am mancat in saptmana de dupa . Mi-au ramas cam 3 kg de merisoare . Am facut sirop si dulceata cu foarte putin zahar. Siropul mi-a iesit gros asa incat poate fi folosit ca si sos la clatite sau orez cu lapte .

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Sirop de merisoare

Ingrediente

  • -1 kg merisoare
  • -100ml apa
  • -500 gr zahar
  • -cateva fire de menta Drojdie proaspata

Mod de preparare

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete . Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si frunzele de menta. Am amestecat de cateva ori. Le-am lasat sa stea in frigider amestecand din cand in cand pana a doua zi . A doua zi am blenduit merisoarele ca sa scot tot ce e mai bun din ele. Am strecurat siropul incercand sa scot cat mai bine sucul delicious.Eu am un strecurator cu gauri micute, iarcu spatele unei linguri am apasat ce a fost mai gros pana cand a iesit cat mai mult din ele. Le-am pus pe foc si am fiert pana cand nu a mai facut spuma. Turnam siropul cand este fierbinte in sticle curate, care se inchid ermetic . Se pastreaza la loc racoros si intunecat . Din cantitatea data mi-a iesit cam 1.5 litri de sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce