Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe o sita. Se lasa o ora s
Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe o sita. Se lasa o ora sa se scurga. Se face intr-o cratita siropul din zahar, apa si glucoza, foarte bine legat. Se pun cateva picaturi pe o farfurioara, pentru a incerca siropul. Acestea trebuie sa se intareasca la fel ca niste bomboane. Se tine siropul la cald si se inmoaie in el feliile de portocala, pe rand. Imediat ce felia s-a imbracat in sirop, se scoate cu furculita, luand-o de dedesubt, si se pune pe un platou de portelan uns cu ulei.
Se servesc reci.
Alte retete recomandate:
Inghetata de zmeura
Compot mere
Visine din visinata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii