Compot de cirese albe

Compotul de cirese s-a numarat mereu printre preferatele mele, iar acesta cu cirese albe este minunat. Compoturile sunt un desert minunat in timp de iarna, cand nu avem la dispozitie fructe si legume proaspete.

Complexitate
redusa
Compot de cirese albe

Ingrediente

  • cirese albe
  • apa
  • zahar

Mod de preparare

Am spalat borcanele, cu toate ca erau spalate si aveau si capacul pus, le-am uscat si totodata sterilizat in cuptor. Am facut asta in doua randuri. Le-am umplut pe jumatate cu fructe, am pus doua linguri, mai scuturate, cu zahar in borcanele mici si trei in cele mari, le-am umplut cu apa, avand grija sa las gol de vreo doua degete. Le-am pus in tava de la cuptor, unul langa altul, neimpachetate in hartie, iar in tava am pus vreo trei cani cu apa. Mi-au iesit 34 de borcane mici si 9 mari. Dupa ce spal borcanele, le pun in tava, cu gura in sus si le las cam 10' la treapta a 2-a (cuptorul meu are 3 trepte-nu stiu temperatura). Cuptorul nu era preincalzit. Borcanele se usuca si se infierbanta f tare in timpul asta, se sterilizeaza. Borcanele mici sunt de 370gr, cele mari de 820gr. La borcanele mici lingurile cu zahar au fost ceva mai mult decat rase, la cele mari pline cu varf. Ies destul de dulci, fructele sunt perfecte, nu am pus nici un conservant, nici altceva. Dupa ce le-am asezat in tava, am turnat apa rece, pur si simplu, cu cana. Dupa ce a inceput sa fiarba apa in tava, am aprins lumina in cuptor si am vazut ca si apa din borcane facea bule micute, deci incepuse sa fiarba. Le-am lasat 15'-20' din acest moment.


Reteta  de compot de cirese albe a fost propusa de moatza Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia