Compotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ciresele si se lasa la fiert pe foc mic.
Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate, uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul stins. Borcane de 800ml.
Fructe de care doriti si in orice cantitate, zahar tos - cite 3 liguri de supa pline, pentru fiecare borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.
Deci fructele se spala foarte bine, la care e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia, adaugati zaharul, cite 3 linguri pline si apoi apa rece. Le inchideti cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba.
Dupa cele 30 de minute, le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.
Lasati borcanele cu compotul de cirese sa se raceasca complet in vasul in care au fiert, scoteti-le, stergeti-le cu o cirpa si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros.
Compotul de cirese se serveste dupa ce s-a racit sau se poate pastra in borcane sterilizate.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii