Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu care dospesc. Pentru aceste Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte si susan.
Cum se prepara Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Cerne faina intr-un vas si adauga un praf de sare intr-o margine.
Faramiteaza drojdia intr-o cana, adauga zahar si putin lapte caldut. Lasa putin sa se activeze maiaua.
Fa un locas in mijlocul fainii si pune drojdia, adauga laptele caldut. Incepe sa framanti, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, unge aluatul cu putin ulei si formeaza o bila frumoasa. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit mai bine de o ora.
Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l pe un blat uns cu foarte putin ulei. Imparte-l in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.
Modeleaza fiecare portie sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Asaza chiflele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrei sa se lipeasca intre ele. Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le asa, aproximativ 20 minute.
Atentie: Nu sari peste acest pas, practic este cea mai importanta etapa ca sa iasa pufoase si sa nu se crape la copt!
Porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.
Amesteca bine galbenusul de ou cu o lingura de apa, apoi unge usor chiflele si presara susan. Daca nu vrei, nu pune.
Coace chiflele in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase.
Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu un prosop curat.
Transfera-le apoi pe un gratar de bucatarie.
Incearca si reteta de Chifle pufoase sau reteta de Chifle umplute.
Iti recomandam si reteta de Batoane cu unt.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii