Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu care dospesc. Pentru aceste Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte si susan.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Ingrediente

  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 praf sare
  • 1 lgta zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte de vaca
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 galbenus + susan

Mod de preparare

Cum se prepara Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cerne faina intr-un vas si adauga un praf de sare intr-o margine.
Faramiteaza drojdia intr-o cana, adauga zahar si putin lapte caldut. Lasa putin sa se activeze maiaua.
Fa un locas in mijlocul fainii si pune drojdia, adauga laptele caldut. Incepe sa framanti, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, unge aluatul cu putin ulei si formeaza o bila frumoasa. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l pe un blat uns cu foarte putin ulei. Imparte-l in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.

Modeleaza fiecare portie sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Asaza chiflele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrei sa se lipeasca intre ele. Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le asa, aproximativ 20 minute.

Atentie: Nu sari peste acest pas, practic este cea mai importanta etapa ca sa iasa pufoase si sa nu se crape la copt!

Porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.

Amesteca bine galbenusul de ou cu o lingura de apa, apoi unge usor chiflele si presara susan. Daca nu vrei, nu pune.
Coace chiflele in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu un prosop curat.

Transfera-le apoi pe un gratar de bucatarie.

Incearca si reteta de Chifle pufoase sau reteta de Chifle umplute.

Iti recomandam si reteta de Batoane cu unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
1
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
2
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
3
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
4
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
5
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia