Bruschete cu rosii

Bruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii de paine prajita, roșii coapte, busuioc proaspat și ulei de masline, aceste bruschete sunt simple de pregatit și pline de savoare.

Timp pregatire
20 minute
Bruschete cu rosii

Ingrediente

  • 1 baghetă sau pâine normala taiata in felii mici
  • 4-5 roșii medii (de preferat roșii cherry)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Frunze proaspete de busuioc (aproximativ 10-15 frunze)
  • Sare și piper după gust
  • Opțional: oțet balsamic, parmezan ras

Mod de preparare

Pregătirea pâinii:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Taie bagheta sau ciabatta în felii subțiri, aproximativ 1-1.5 cm grosime.

Așază feliile pe o tavă de copt și stropeste-le cu puțin ulei de măsline.

Pune tava în cuptor și coace pâinea timp de 5-7 minute, până devine aurie și crocantă. Ai grijă să nu o lași prea mult, ca să nu se ardă.

Pregătirea toppingului:

Spală roșiile și taie-le cubulețe mici.

Pune roșiile într-un bol și adaugă usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt, frunzele de busuioc tocate, sare și piper după gust.

Adaugă uleiul de măsline peste amestec și, dacă dorești, un strop de oțet balsamic. Amestecă bine.

Asamblarea bruschetelor:

După ce pâinea s-a răcit ușor, freacă fiecare felie cu un cățel de usturoi pentru un plus de aromă.

Pune o lingură generoasă de amestec de roșii pe fiecare felie de pâine.

La final, poți adăuga puțin parmezan ras deasupra pentru un gust mai bogat.

Servirea:

Bruschetele se servesc imediat, pentru a se bucura de prospețimea și aroma ingredientelor.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa