Pentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac curățenie prin frigider, m-am gîndit să pregătesc pentru pachetele de la serviciu, niște sandviciuri cu preparate din carne și murături, la panini maker.
Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai puțin și adăugăm pe parcurs.
Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul peste ea și le frecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, până se diluează.
Adăugăm laptele călduț și 1-2 linguri de făină, omogenizăm maiaua și o lăsăm la crescut 5-6 minute, sau după caz, până își dublează volumul.
Amestecăm ouăle cu sarea, apoi cu o parte din ulei și le punem în adâncitura din vas.
Tot acolo vom pune și maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini peste ingredientele de la mijloc, amestecând intens și picurând în același timp și apa călduță și uleiul oprit.
Frământăm un aluat nu foarte ferm ca la pâine, dar nelipicios.
Datorită ouălelor din compoziție, va fi un aluat mai elastic si mai pufos. Dar, adăugarea ouălelor este opțională, se poate și fără ele. Eu am pus pentru că am fost aprovizionată de la țară cu multe ouă proaspete.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în trei, sau după dimensiunea vasului în care preparăm sandwich-ul(tigaie, tavă, sandwich maker).
Întindem fiecare parte de aluat, pe masa de lucru ușor înfăinată, în câte o foaie subțire pe care o ungem cu ketchup.
Presărăm peste jumătate din foaie mozzarella, iar peste cealaltă jumătate, parmezan.
Așezăm ingredientele pentru umplutură, feliate subțire, peste jumătate de aluat și pliem peste ele cealaltă jumătate.
Apăsăm marginile aluatului și le lipim între ele, ca să nu se desfacă în timpul tratamentului termic și coacem sandviciurile până când se rumenesc bine pe ambele parți.
Avem grijă și să înțepăm aluatul din loc în loc înainte de a-l introduce în tavă, respectiv sandwich maker sau tigaie.
Mai multe variante de astfel de sandwich-uri coapte, găsiți aici.
Băieții mei au zis , că aceste sandwich-uri cu murături și preparate din carne, au fost cele mai bune de până acum.
Mie mi-au rezultat trei sandviciuri pe care le-am porționat în patru. Sunt bune atât calde cât și reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIubesc aceste tarte si nu ma satur niciodata de ele. Imi place se le pregatesc sub diferite combinatii, sa jongles cu...
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb
Comentarii